040 911 4505 heidi@kaikkikokee.fi

Kuinka tämä maaima on muuttunut! Ennen kaikki oli niin yksinkertaista! Yhteydenpitoon tarvittiin vain yksi lankapuhelin, kirje tai käynti paikan päällä!

Ja entäs kännykät, kyllä ennen pärjättiin ilmankin! Nykyään kaikkien katseet ovat kiinni älypuhelimissa, ettei vaan jää joku statuspäivitys huomaamatta. Onneksi kännykät on kielletty sentään lailla autolla ajettaessa!

Ennen lapset osasivat mennä kysymään naapurista, onnistuisiko yhteiset leikit. Nyt pitää lastenkin kysyä audienssia tekstiviestillä, whatsapilla tai snapchatillä, kun ennen mentiin vain ovea koputtelemaan!

Ennen uimaranta saattoi olla vaikka viiden kilometrin päässä ja siellä käytiin kesäisin monta kertaa päivässä! Nykyään kahden kilometrin matkalle pyydetään vanhemmilta autokyyti!

Eikä luonnonvesissä käydä uimassa, jos vesi tuntuu vähänkään kylmältä. Minä muistan toukokuun viimeisen päivän, kun kesäloma alkoi, jäät uivat jokivedessä mutta siellä me tytöt uitiin niin että huulet oli sinisenä!

Nykylapsilla ei ole mitään tekemistä, jos netti tai puhelin puuttuvat eikä mikään tekeminen tule edes mieleen, jos ei piippaa, vilku tai musiikki soi.

Tähän on vain nyt totuttava. Mietitäänpä vähän digitalisaation positiivisia puolia valittamisen sijaan:

Eikö olekin ihanan helppoa, kun ei tarvitse muistaa ottaa mukaan edes reseptiä, kun menee apteekkiin asioimaan?

Valokuviakaan ei tarvitse liimailla kansioihin, vaan albumit säilyvät digitaalisessa muodossa, ja on olemassa paljon erilaisia nettipalveluja, jotka muuttavat digitaalisesti tallennetut valokuvat paperisiksi painotuotteiksi ja valokuvakirjoiksi, jos niin haluaa!

Lääkäri-, laboratorio- ja röntgenajat, kampaamoajat, lentoliput. junaliput ja muut varaukset voi hoitaa helposti onlinessa eli netin kautta. Internetissä voi täyttää hakemuksia, tehdä veroilmoituksen ja seurata käsittelynsä etenemistä sekä tilata tarvitsemansa varaosan mistä päin maailmaa tahansa, eli sieltä mistä halvimmalla saa sekä seurata postipaketin kulkemista lähettämisestä vastaanottajalle.

Omat hengentuotteet ovat paremmassa tallessa pilvipalveluissa kuin omassa kirjoituspöydän laatikossa tai kotitietokoneessa. Entä jos tietokoneen kovalevy hajoaa tai tulipalo tuhoaa? Netti on virtuaalinen säilytyslokero kaikelle mahdolliselle digitaalisessa muodossa olevalle.

Entäs sitten paperiset kalenterit? On niin paljon yksinkertaisempaa ja paperittomampaa merkitä menonsa nettikalentereihin, kun ne jopa muistuttavat menosta jos niin haluat.

Sitten toinen ulottuvuus on erityisesti erilaiset googlen palvelut! Googlessa on mm. muistiinpano-, kartta-, kalenteri-, esitys-, tekstinkäsittely- ja taulukkolaskentasovelluksia, jotka toimivat pilvessä ja internetissä.

”KVG eli kato v… googlesta” on aika lailla totta, sillä googlen haku löytää nykyisin internetin laajasta maailmasta jo vaikka mitä kielestä riippumatta.

Youtube on myös aikamoinen sähköinen ohjekirja: meillä on mm. vaihdettu mankeliliina, kännykän ulkokuoret ja tehty moottoripyöräremonttia. Sieltä on löytynyt ohjeet myös granaattiomenan käsittelyyn ja Rubikin kuution ratkaisemiseen.

Lisäksi netistä voi löytää tv-ohjelmia, elokuvia, valokuvia, fraaseja, eri alan tietoja, karttoja sekä oman kunnan asiointikanavan, chattikanavat, ohjeblogit ja -vlogit jne.

Mitä negatiivista netistä on seurannut? Kerropa sinä.

LINKEDIN
Share
Visit Us
Follow Me
Tweet
SOCIALICON